print
Programul DOR 2018 va reuni o sută de copii din 18 țări
31.05.2018
1007

La DOR 2018, vor participa copii și tineri din 18 țări, precum Irlanda, Grecia, Franța, Italia, Federația Rusă, Norvegia, Spania, Germania, Statele Unite ale Americii, Cehia, Bulgaria, Portugalia, Georgia, Canada, România, Ucraina, Marea Britanie și Republica Moldova. În total, pentru participare la program s-au înregistrat 249 de persoane, fiind selectați 100 de participanți, dintre care 20 de copii din Republica Moldova și 80 din diasporă. Aceștia vor avea activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri cu diverse personalități din țară.

La selectarea copiilor din diasporă s-a ținut cont de două principii: primul venit - primul servit, iar prioritate au avut acei care nu au mai participat anterior la programul DOR. La ediția din acest an, pentru prima dată s-au înregistrat copii ale conaționalilor noștri stabiliți în Norvegia, Statele Unite ale Americii, Bulgaria și Georgia.

Dosarele copiilor din Republica Moldova au fost selectate în urma unui concurs, în cadrul căruia și-au exprimat creativ conceptul de DOR în raport cu migrația printr-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).

Toți cei 100 de copiii, au primit un mesaj din partea echipei Biroului relații cu diaspora din cadrul Cancelariei de Stat, prin care au fost anunțați că sunt selectați pentru participare la Programul DOR 2018.

DOR este o inițiativă a Guvernului Republicii Moldova și constă în organizarea anuală, în luna august, a unui program de vară pentru copiii cetățenilor din Republica Moldova aflați peste hotare. Programul are scopul de a consolida legăturile emoționale, culturale și de identitate ale copiilor - generația a doua de emigranți - cu țara lor de baștină, Republica Moldova. Prima ediția a DOR a avut loc în 2013.

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.