print
Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții!
22.04.2019
1365

Prima etapă a instruirilor din cadrul proiectului proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului” a fost dedicată inițiativelor pentru tineri și consolidării echipelor Fondurilor pentru Tineri din Bender și Dubăsari, unde cu exemple motivante a venit Svetlana Budiștean, coordonatoarea Fondului pentru Tineri din Varnița, care și-a împărtășit experiența de lucru, a oferit sfaturi și idei de dezvoltare, pentru a face atractive pentru tinerii din regiune, inițiativele și activitățile Fondurilor.  

Una din tema de bază a training-ului dedicată tinerilor, a fost fundaraising-ul și realizarea programelor de granturi mici, prezentând studii de caz și analize. Astfel participanții au învățat cum să colecteze fonduri, cum să elaboreze și să implementeze un plan de fundraising. 

În aceeași ordine de idei, s-au întrunit și beneficiarii granturilor pentru dezvoltarea întreprinderilor sociale, astfel Serghei Gurău, coordonatorul întreprinderii ,,Floare de cireș” și-a împărtășit experiența în ceea ce privește conceptul unei întreprinderi sociale și domeniile relevante de activitate. Totodată au fost puse în discuții aspecte ce țin de  rolul inovațiilor sociale în cadrul organizațiilor, modelul de bussines plan al întreprinderii ,,Floare de cireș”, cursurile continue de reprofesionalizare a angajaților și metode de stimulare și motivare a tinerilor pentru a împiedica izolarea socială sau migrarea forței de muncă. La training au participat reprezentanții brutăriei sociale „Успешная женщина” din s. Butor, Grigoriopol și a magazinului social „Модные детки” din or. Tiraspol.

Scopul acestor instruiri este de a face schimb de cunoştinţe şi competenţe prin ilustrarea istoriilor de succes ca studii de caz, crearea unei rețele și practici continue de a face schimb de experiență între organizațiile de pe ambele maluri ale Nistrului.

Evenimentele au loc în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, finanțat de Uniunea Europeană, co-finanțat de Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană.

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.