print
Proiectul „ARC muzical-istoric” vă invită la un concert al elevilor de la Conservatorul „George Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine
04.07.2019
188

 

După concert va urma o masă rotundă, în cadrul căreia vor fi discutate diferențele de obiective, practici și urmări ale sistemelor de învățământ în domeniul muzicii din Franța și Republica Moldova.

Primul schimb de experiență dintre elevii Conservatorului „G. Gershwin” din Conflans-Sainte-Honorine și Școala „A. Stârcea” din Chișinău, s-a desfășurat recent, în perioada 14-21 iunie, unde elevii basarabeni, medaliați ai concursurilor internaționale, au prezentat un concert de muzică clasică în prezența Ambasadorului interimar al Republicii Moldova în Franța, Vlad Chirinciuc. Aceștia au fost însoțiți de pedagogii și directoarea școlii “A. Stârcea”, Irina Bogataia, coorganizatoare a proiectului, care și-a exprimat speranța că acest schimb de experiență se va intensifica în anii următori.

În perioada 9-15 iulie, grupul de elevi ai conservatorului francez se vor afla în R. Moldova în vederea schimbului de experiență. Evenimentul se desfășoară în contextul împlinirii a 100 de ani de la nașterea compozitorului Alexei Stârcea și are drept scop redescoperirea muzicii clasice basarabene.

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.