print
„Tinerii Moldovei" au distribuit gratuit cărți românești pe strada pietonală din Chişinău
25.10.2017
129

Zeci de iubitori de lectură au venit să-și aleaga cîte o carte din cele 2500, care au fost donate de cetățenii României  întru sporirea valorii literaturii în limba română pentru chișinăuieni, dar și pentru promovarea lecturii în aer liber.  Literatura expusă a fost belestrică, dintre care 200 de volume erau destinate copiilor. Acestea au fost inșirate pe strada pietonală pe un tricolor imens.

„Cărțile sunt donație de peste Prut. Acțiunea 2012 organizează centre de colectare de cărți pentru Basarabia. De regulă le dăm în sate, unde lipsește cartea românească. Promovăm cititul în aer liber, cum este în capitalele europene.", a precizat Vitalie Prisăcaru, vicepreședinte al „Tinerii Moldovei”.

Evenimentul a funcționat pe principiul: primul venit, primul servit. Astfel, cei mai punctuali au avut o gamă mai largă la alegere. Fiecărui trecător îi era destinată câte o carte, însă nu toți au ținut cont de acest lucru, reușind să aleagă câte 3-4 cărți.

„Am luat cărți pentru nepoței și pentru mine. Mi-a luat mult timp să fac rost de ele. Daca nu ai curaj, nu reușești să iai. Dar, mă bucur că lumea se îmbulzește după cărți.", a menționat Veronica, trecătoare.

Acțiunea a fost organizată de Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei” și s-a petrecut la cea de a doua ediție.

Nina Golban

 

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2018 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.