print
5 povești de dragoste din romanele românești
19.02.2020
1287

„Adam și Eva” de Liviu Rebreanu

În „Adam și Eva”, Liviu Rebreanu zugrăvește una dintre cele mai frumoase povești de dragoste din literatura românească. Firul narativ spune povestea personajului principal Toma Novac, care se reîncarnează pe parcurs, fiind pastor în India, guvernator în Egipt, scrib în Babilon, cavaler roman în Roma în epoca domniei Împăratului Tiberiu, călugăr în Germania Medievală, medic în Franța revoluției franceze și profesor universitar la București. Acesta se îndrăgostește pe rând de 7 personaje feminine diferite: de Navamalika, Isit, Hamma, Servilla, Maria, Yvonne și de Ileana.

O lectură savuroasă garantată!

Cartea poate fi cumpărată AICI.

„Maitreyi”, Mircea Eliade

„Maitreyi” poate fi considerat un roman de analiză psihologică, cât și cu note exotice. Dacă nu l-ai descoperit pe Mircea Eliade, atunci „Maitreyi” este un motiv să-i îndrăgești opera. Romanul „Maitreyi” valorifică aspecte autobiografice: povestea de dragoste dintre autor şi fiica profesorului Dasgupta, gazda lui din India. La baza romanului se află jurnalul autorului din acea perioadă, fiind modificate numele şi ocupaţiile unor personaje cât şi finalul întâmplării.

Cartea poate fi cumpărată AICI.

„Scrisoare de dragoste”, Mihail Drumeș

Una dintre cele mai impresionante povești de iubire, îndrăgită de multe generații, „Scrisoare de dragoste”  este o poveste în care arivismul și goana după avere distrug fericirea unor tineri care păreau sortiți unul altuia. Anda și Dinu trăiesc emoții intense, tulburătoare, trec prin spectaculoase răsturnări de situație, totul în numele dragostei ideale. Dar necruțătorul destin le tulbura visarea, cutremurându-le existența.

Cartea poate fi cumpărată AICI.

„Lorelei”, Ionel Teodoreanu

„Lorelei” a devenit, în timp, cel mai iubit roman alături de „La Medeleni” de același autor. Farmecul său romantic, tristeţea apăsătoare, intimitatea graţioasă şi nobleţea lirică a poveştii de iubire, atmosfera cu parfum fin de siécle topită în frenezia epocii jazzului din anii ‘20-‘30 au sedus generaţii de cititori şi, mai ales, de cititoare.

Cartea poate fi cumpărată AICI

„Cel mai iubit dintre pământeni”,  Marin Preda

Unul dintre cele mai apreciate și citite romane politice ale anilor '80, „Cel mai iubit dintre pământeni” a căpătat și alte semnificații datorită felului în care sunt analizate relațiile personajului principal Victor Petrini, care este marcat de mai multe femei: de la Căprioara și Nineta la relația matură pe care o are cu Matilda, și până la povestea cu final tragic cu Suzi.

Cartea poate fi cumpărată AICI.

 

 

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.