print
Victoria Dănilă, femeia care aduce un plus de valoare în mediul de afaceri din Moldova
25.03.2019
2686

Victoria Dănilă a fost participantă a Start-up Academy – o inițiativă a Asociației Naționale a Companiilor din domeniul TIC, în parteneriat cu UN Women, care a avut drept scop să identifice, să stimuleze și să multiplice potențialul tinerelor antreprenoare din Moldova, cu o atenție sporită afacerilor în tehnologie. Victoria Dănilă a fost premiată cu 11 medalii de aur la diverse expoziții internaționale pentru invențiile sale. 

„Când mi-am văzut pentru prima dată copilul, care cântărea doar 1,800 de grame, și mi-a atins degetul, am simțit că trebuie să lupt pentru ea și să creez ceva frumos pentru toți copiii care se nasc prematur. Ținând-o în brațe, am decis să proiectez hăinuțe pentru acești mici luptători.

Ideea afacerii a pornit de la o necesitate pe piața din R. Moldova, și anume, lipsa hăinuțelor adaptate pentru copii născuți prematur, în special pentru cei ce se află în incubator, sau care depind de aparatele medicale și au consultații dese din partea personalului medical.

Produsele pentru copiii născuți prematur pe care le avem acum pe piață pot fi incomode atunci când medicul consultă copilul sau dacă nou-născutul este conectat la aparate medicale. Am încercat să proiectez haine ergonomice și accesibile, care sunt croite special pentru ei și adaptate la necesitățile diferitor aparate.

Părinții, sora și fratele m-au susținut mereu, dar din păcate soțul nu m-a încurajat să-mi transform ideea într-o afacere. Am avut parte de momente neplăcute, care mă opreau să merg mai departe. Într-un final, am înțeles că nu trebuie să stai lângă o persoană care nu te susține din punct de vedere moral și profesional.

Am urmat diverse seminare, instruiri, ateliere de lucru, care mi-au oferit posibilitatea să aflu mai multe despre cum se dezvoltă o afacere, despre management, vânzări și alte procese legate de business.

Fiind la Start-up Academy, am început să lucrez asupra unui emițător care poate fi incorporat în hăinuțele copiilor și care ar putea livra informații vitale despre copil – cum respiră, când respiră, rata pulsului și altele. În mod ideal, acest emițător va transmite informația medicilor direct pe telefon. Acum colaborez cu colegii din domeniul biomedicinii și vreau să testez primul prototip la sfârșitul lunii mai pentru a putea lansa produsul în luna septembrie.  

Femeia aduce un plus de valoare în mediul de afaceri, pentru că se axează pe responsabilitate socială.  Venitul este important, dar în același timp pentru ea e important și bunăstarea persoanelor cu care lucrează. Pentru o femeie, afacerea este ca un copil. O crește cu grijă și dragoste”.

Victoria Dănilă a participat în cadrul inițiativei Start-up Academy în Moldova, cu sprijinul UN Women Moldova și finanțată de Suedia, care are ca scop să încurajeze femeile să devină antreprenoare în tehnologie. Împreună cu alte 200 de femei, ea a fost instruită în managementul afacerilor și a făcut schimb de experiență cu oameni de afaceri de succes, mai cu seamă în domeniul tehnologiilor informaționale. Victoria Dănilă își dorește ca produsele ei să fie accesibile nu doar în Moldova, dar și peste hotare. Astfel, acum planifică să exporte acest tip de hăinuțe pe piața din România, unde în fiecare an se nasc prematur 18 000 de copii. Istoria ei se referă la două Obiective de Dezvoltare Durabilă (ODD), care promovează munca decentă și angajarea productivă pentru toți - ODD 8 - și asigurarea sănătății și bunăstării pentru toate vârstele – ODD 3.   

Sursa: UN Women 

Credit foto: UN Women Moldova/ Ramin Mazur și ATIC

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.