print
Creatorul de pantofi Valentin Frunză
27.02.2012
12645

„Ce pantofi faini! De unde-i aveți?". „Mulțumesc. Îi fac chiar eu". Acesta a fost începutul de dialog care i-a inspirat pe reporterii de la „Știripozitive.eu" să meargă pe urmele meșterului pantofar Valentin Frunză până la atelierul acestuia.

Valentin Frunză confirmă parcă prin exemplul său că proverbele despre profesia sa au în ele o mare doză de adevăr. „Am două perechi de pantofi pe care deja de doi ani îi port - o pereche de vară și una de iarnă. Și nu mă dau în figuri să-mi fac un parc mare de pantofi", mărturisește el. Nici cizme nu are. „Mi-am făcut niște cizme toamna trecută, însă i-au plăcut unui client, le-a pus pe picior, mi-am dat banul și am rămas cizmar fără cizme", spune creatorul de pantofi.

„Și cea mai frumoasă realizare?", l-am întrebat. „Pentru mine, cea mai mare realizare este faptul că mi-am găsit vocația și mi-am găsit-o aici acasă, în Moldova", a răspuns Valentin Frunză. „Eu mă simt aici acasă și senzația aceasta îmi dă o satisfacție enormă, pe care nu am putut s-o simt nicăieri în altă parte: nici la Paris, nici la Roma, nici la Moscova".

 

Tel +373 22 234 692
Fax
Copyright © 2020 Stiripozitive.eu | URMA ta. Toate drepturile rezervate.