Toate publicatiile

Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: atelier axat pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale, 28-30 iunie 2019
28.06.2019
Femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, vineri, 28 iunie 2019, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Un restaurant moldo-italian a fost deschis la Trento
27.06.2019
Moldoveanul Lilian Enache este cel care a deschis restaurantul Capitol 2 de pe strada Soprassasso 32 și propune un meniu specific moldovenesc cu influențe gastronomice din zona Trento. Noul local este și un spațiu cultural destinat întâlnirilor, serilor tematice și sărbătorilor.
    
„Fiți active, luptați și veți obține!”: mesajul Elenei Crâșmari pentru femeile care vor să devină lidere
27.06.2019
Elena Crâșmari, originară din satul Dolna, raionul Strășeni, a devenit participantă la Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, după ce, așa cum mărturisește, a observat „problemele cu care se confruntă zilnic” ea și consătenii săi și a hotărât să se implice în campania electorală pentru a contribui la soluționarea acestora.
    
American Councils for International Education anunță organizarea primei ediții a Elie Wiesel Study Tour pentru Republica Moldova
27.06.2019
Ambasada Statelor Unite în Republica Moldova, alături de Ambasada Statelor Unite în România, American Councils for International Education și cu sprijinul Ambasadei Statului Israel în România, al Institutului Național Elie Wiesel pentru Studiul Holocaustului și al Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei invită studenții, masteranzii și doctoranzii din Republica Moldova, cu vârsta între 18 și 26 de ani să participe în programul Elie Wiesel Study Tour.
    
O familie din Căușeni a modernizat condițiile de producere a brânzei de oi cu ajutorul unui grant oferit de UE
27.06.2019
Au renunțat la viața de oraș cu toate facilitățile sale și s-au mutat în sat, unde au pus pe roate o afacere în domeniul oieritului. Acum doi ani, datorită unui grant oferit de UE, soții Zinaida și Sergiu Stefanco din satul Ucrainca, raionul Căușeni, au modernizat procesul de producere a brânzei de oi. Grantul a fost oferit în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de PNUD.
    
Alina Perju, femeie-lideră și inițiatoare de proiecte comunitare la Cociulia, Cantemir
26.06.2019
Alina Perju, originară din satul Cociulia, raionul Cantemir, este una dintre beneficiarele Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, și este ghidată de dorința de a crea o comunitate activă bazată pe comunicarea continuă dintre Administrația Publică Locală și membrii acestei comunități. Iar participarea ei în apropiatele alegeri locale, de pe 20 octombrie 2019, îi poate facilita îndeplinirea acestui vis după ce s-a aflat mai mulți ani în străinătate.
    
Moldoveanca Alexandrina Mihai este noua campioană a Italiei la atletism
26.06.2019
Alexandrina Mihai, adolescenta originară din Republica Moldova, scrie istorie în competițiile din Italia. Atleta a câștigat titlul de campioană a Italiei la atletică ușoară.
    
Antreprenoriatul social se dezvoltă din granturi europene în stânga Nistrului
25.06.2019
Prânzuri gratuite pentru bătrâni și pâine coaptă în sat. După zeci de ani, la Butor se coace din nou pâine și plăcinte. Și aceasta datorită faptului că Asociația „Успешная женщина - центр поддержки и социального развития” din satul Butor, raionul Grigoriopol (de pe malul stâng al Nistrului) a beneficiat de un grant din care a fost deschisă în 2018 întreprinderea socială „Brutăria Домашняя выпечка”.
    
Prima platformă de instruiri online pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului a fost lansată!
25.06.2019
În cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere - construind poduri între societatea civilă și comunitățile de pe două maluri ale Nistrului”, continuă instruirile comune între ONG-urile de pe ambele maluri ale Nistrului, menite să sporească cooperarea și încrederea între reprezentanții și beneficiarii acestora.
    
Coalițiile între organizațiile societății civile de pe ambele maluri ale r. Nistru construiesc noi punți de cooperare
25.06.2019
În perioada 11-21 iunie 2019, la Chișinău au avut loc ateliere de schimb de experienţe în cadrul Coalițiilor Organizaţiilor Societăţii Civile (OSC) de pe ambele maluri ale Nistrului. Pe 11 iunie 2019, a avut loc atelierul Alianței Organizațiilor pentru Persoane cu Dizabilități, care întrunește 29 de asociații obștești de pe ambele maluri ale Nistrului.
    
La Vadul-Rașcov au fost reconstituite straiele naționale
25.06.2019
Cu trei stele ale norocului și un arbore al vieții – simbol al veșnicii tinereți și al vieții fără de moarte. Așa arata ia tradițională a gospodinelor din satul Vadul-Rașcov, raionul Șoldănești, la începutul secolului XIX. Expuse în casa familiei poetului Dumitru Matcovschi, costumele tradiționale au fost reconstituite în cadrul proiectului „Comorile stâncilor Nistrene”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.
    
Inna Jeleascova: Am înțeles că vreau să trăiesc toată viața însoțită de culori
24.06.2019
Inna Jeleascova, tânăra de 28 de ani, originară din Chișinău, cunoscută ca iZZY iZVNE, inspirată de cultura Hip Hop a venit să învioreze nu doar pereții capitalei, dar să-și transpună talentul pe străzile din Suedia și Franța.
    
Asociația Obștească AZI a efectuat o vizită de studiu în orașul Brăila
24.06.2019
În perioada 13-15 iunie 2019, Asociația Obștească AZI a întreprins o vizită de studiu în orașul Brăila. Scopul vizitei a fost de a cunoaște experiențele instituțiilor, întreprinderilor care implică angajarea asistată, schimb de experiență, idei, lecții învățate care pot fi aplicate și în țara noastră.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: interacțiune, instruire, participare
24.06.2019
Mai multe femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-au reunit, la Chișinău, unde au participat, timp de trei zile, la un atelier de instruire al Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Olesea Oaserele: „În IT poți schimba lumea la distanța unui click”
24.06.2019
Sectorul IT este unul dinamic, presupune multă comunicare și interacțiune, deși la prima vedere pare că cei care lucrează în domeniu scriu doar cod în diferite limbaje de programare. Profesioniștii IT reușesc să facă lucruri intangibile care vor avea un impact extraordinar pentru toată lumea.
    
Prima zi a Festivalului Familiei și Tradițiilor Populare: muzică, dansuri și voie bună
24.06.2019
Pe 22 iunie, Complexul Etno-Cultural VATRA a dat startul celui mai tradițional festival al sezonului estival. La primele ore ale dimineții, ansambluri corale și folclorice au venit să ia parte la festival pentru a-și arăta măestria și talentul. Atât ansamblurile vocale cât și orchestrele de fanfară, au frumoasa ocazie de a demonstra tuturor că neamul nostru are cu ce se mândri.
    
Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, la Librăria din Centru
24.06.2019
Joi, 27 iunie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bdul Ștefan cel Mare nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Zielele după Oreste, de Vitalie Ciobanu, apărut la Editura Humanitas.
    
„Summer Berry Fair” 2019 – agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare din Moldova
21.06.2019
Duminică, 23 iunie 2019, la Chișinău va avea loc târgul agro-gastronomic al producătorilor de pomușoare „Summer Berry Fair".
    
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită să participi la cea de-a cincea ediție a „Media Tur”
21.06.2019
În oraș sau în sat este important ca tinerii să aibă parte de condiții și posibilități de dezvoltare. Numai așa putem asigura prosperitatea și dezvoltarea localităților. Îți propunem să descoperi trei sate din Moldova, care au reușit să creeze un mediu favorabil de dezvoltare pentru tineri, în cadrul celei de-a cincea ediții a „Media Tur”, organizată de Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe.
    
Înscrie-te acum la Tabăra de vară de educație media pentru tineri Multimedia Conector!
21.06.2019
Centrul Media pentru Tineri și IREX Europe te invită la școala de vară de educație media, la care vei afla, timp de patru zile, aproape totul despre new media, jurnalism participativ, puterea imaginilor foto și video, manipularea și dezinformarea în mass-media.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.