Toate publicatiile

IN HONOREM
03.04.2020
Astăzi, mai mult ca oricând, EI merită toată recunoștința și aplauzele noastre.
    
Andrei Ursu. Pasiunea pentru tobe și psihologie
03.04.2020
Andrei Ursu este un tânăr de 22 de ani din Chișinău, care este pasionat de tobe. Pasiunea tânărului pentru muzică începe la vârsta de 12 ani, când părinții l-au dat la școala muzicală, iar mai târziu a înțeles că asta este chemarea pe care să o urmeze. Cum reușește să combine studiile la psihologie cu activitatea muzicală, cât și despre proiectele în care este implicat, vedeți în interviul de mai jos.
    
Ghid de supraviețuire cu copiii în izolare - cum să trecem peste anxietate și să rămânem calmi
03.04.2020
Zilele petrecute în izolare sunt un adevărat test de răbdare, înțelegere și calm pentru părinți și copii. Într-un material realizat de hotnews.ro, trei persoane care cunosc domeniul de parenting și problemele frecvente explică cum putem trece mai ușor peste această perioadă.
    
Tinerii meșteșugarii din Răuțel își continuă munca și îi încurajează pe cei din jur prin exemplul lor
03.04.2020
În contextul întâmplărilor actuale, școlile au optat pentru trecerea la sistemului de predare online. Există însă activități care nu pot fi integrate în mediul virtual, iar îndeletnicirea discipolilor ai unui centru de meșteșuguri se înscrie în șirul acestora. Cioplitul în lemn, pirogravura, împletitul în papură sau paie, brodatul și croșetatul, sunt unele dintre activități practice care nu pot fi executate pe platforme virtuale, ele necesită prezența, dedicare și îndemânarea celui care meșterește o lucrare.
    
Program de mentorat în dezvoltarea organizațională pentru ONG-uri de pe ambele maluri ale râului Nistru
03.04.2020
Centrul CONTACT, în cooperare cu Misiunea OSCE în Moldova, anunță lansarea programului de mentorat ”de la egal la egal”, pentru ONG-urile de pe ambele maluri ale râului Nistru.
    
Grupul de inițiativă „Generația nouă” schimbă imaginea comunei Gangura cu suportul Fondului pentru Tineri Ialoveni
02.04.2020
Tinerii comunei Gangura s-au mobilizat umăr la umăr și au contribuit la punerea în valoare a curții gimnaziului, amenajând-o cu toate cele necesare, pentru ca ea să devină un adevărat loc de recreere pentru copiii localității și părinții acestora. Astfel, grupul de inițiativă „Generația nouă” a reușit să schimbe în bine imaginea gimnaziului și a satului, demonstrând încă o dată că doar împreună pot fi realizate lucruri durabile și frumoase.
    
Primul loc pentru „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin”, de Angela Brașoveanu și Roman Rybaleov, la Gourmand WorldCookbookAwards 2020, ediția a XXV-a
02.04.2020
„Pentru prima dată de la înființarea acestui premiu, în 1995, facem publică lista celor mai buni din lume înainte de ceremonia de premiere.Călătoriile internaționale sunt acum imposibile. Mulți dintre câștigătorii noștri stau acum în casele lor pentru mai multe săptămâni și de aceea ne-am gândit că făcând publică lista acum poate face sute de oameni mai fericiți în aceste vremuri dificile. Obiectivul nostru cel mare este să încercăm să ajutăm pe acei care „gătesc prin cuvinte” în orice fel posibil. Acestea sunt niște cărți specifice care te ajută să rămâi în dispoziție bună,” a declarat Edouard Cointreau, președintele Gourmand World Cookbook Awards.
    
Noi stăm acasă, voi de veghe la hotare
01.04.2020
„Eu stau acasă, Tu de strajă la hotare!” este mesajul pe care-l transmit prin intermediul lucrărilor sale copii angajaților Poliției de Frontieră. Este un exemplu demn de urmat nu doar prin a sta acasă, dar și de a încuraja pe cei care sunt antrenați în a ameliora situația actuală.
    
Fondul pentru Tineri Ialoveni împlinește 10 ani de activitate
01.04.2020
Fondul pentru Tineri Ialoveni împlinește 10 ani de activitate, timp în care a crescut generații de tineri care vor să facă schimbări în comunitatea lor. Programul a fost lansat în aprilie 2010 și până în prezent a susținut și implementat inițiativele pozitive din raionul Ialoveni.
    
#StămAcasă. Spectacolul continuă. Hamlet– al doilea spectacol unteatru oferit gratuit cu sprijinul glo
31.03.2020
După succesul primei transmisiuni live de pe pagina de Facebook unteatru, glo continuă să susțină inițiativa artistică a proiectului cultural independent, oferind iubitorilor de teatru un al doilea spectacol gratuit. Miercuri, pe 1 aprilie, de la ora 19:00, românii din întreaga lume vor putea urmări, printr-o transmisiune online, spectacolul Hamlet, cu Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek.
    
Coliba Albastră - grupul de inițiativă care sprijină persoanele fără adăpost
31.03.2020
Pe 29 martie a fost lansat grupul de inițiativă Coliba Albastră - grup care sprijină persoanele fără adăpost. Grupul de Inițiativă COLIBA ALBASTRĂ a apărut ca o necesitate de a-i ajuta pe cei mai vulnerabili în contextul crizei pandemice de COVID19. Grupul vine în sprijinul persoanelor care sunt lipsiți și de ultimul refugiu pe timp de pandemie: o casă.
    
11 pași simpli în menținerea sănătății corpului
30.03.2020
Ați obosit de stat în casă și de lucrul încontinuu în fața computerului? Anastasia Sara, antrenoare de yoga, vine cu un set de exerciții pentru a vă desprinde de rutina casnică.
    
Fructele uscate – alternativa sănătoasă a dulciurilor
28.03.2020
Dacă vă întrebați ce gustare ar putea să vă împlinească pofta de dulce, vă spunem că alternativa sunt fructele uscate. Lansați pe piața din Republica Moldova de aproape un, „Fructe uscate Moldova” își propune să aducă la dispoziția consumatorilor produse naturale, delicioase, dar și cel mai important – sănătoase. De toate acestea vă puteți convinge și singuri din interviul acordat de autoarea brandului, Anastasia Agafonov.
    
(FOTO) Gingășii de primăvară
27.03.2020
Dacă tot e primăvară, așa să fie. Iar dacă tot e carantină și nu putem ieși din case, organizăm propria noastră expoziție.
    
#StămAcasă: premiere în weekend și filme difuzate gratuit pe TIFF Unlimited
27.03.2020
TIFF Unlimited, platforma de streaming a Festivalul Internațional de Film Transilvania, vine cu o selecție de filme accesibile gratuit și cu propunerea de a transforma serile de weekend în care #StămAcasă, în această complicată perioadă de izolare socială, în evenimente cu premiere de cinema online. Începând din 28-29 martie și pe tot parcursul perioadei de #CaranTIFF, iubitorii de film se pot întâlni virtual, în fiecare weekend, de la orele 17.00 și 21.00, pe unlimited.tiff.ro.
    
Călătorii virtuale din propria locuință: de la Grădina Zoologică din San Diego până la explorarea spațială cu NASA
26.03.2020
Pandemia la nivel mondial a făcut ca sute de muzee, săli de concerte, grădini zoologice și alte spații pentru manifestații culturale să se închidă. Specialiștii ne îndeamnă să păstrăm distanța socială, însă noi o putem face într-un mod pozitiv, cu activități interesante, care să ne mențină starea de bine.
    
Biblioteca Virtuală Humanitas poate fi descărcată gratuit
26.03.2020
Aproximativ 45 de ebook-uri din Biblioteca Virtuală Humanitas sunt puse, gratuit, la dispoziția publicului în perioada de carantină. Deși librăriile fizice au fost închise, cei de la Humanitas te îndeamnă să citești o serie de cărți în format pdf, printr-un simplu click.
    
Lecturi în vremea pandemiei de la Cristina Doba&Elibraria.eu
25.03.2020
O activitate potrivită oricând este lectura, iar în aceste timpuri îți poate oferi satisfacții duble. Cristina Doba, fondatoarea Elibraria.eu, ne recomandă 5 cărți ale scriitorilor autohtoni, bune de citit în vreme de pandemie.
    
Concurs pentru elaborarea a trei pagini web și a unei aplicații digitale de notificare | Termen limită 5 aprilie 2020
25.03.2020
Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC) anunță concurs pentru selectarea unei companii IT pentru elaborare a trei pagini web și a unui instrument de informare și consultare a cetățenilor în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
InnSpirECO, proiect artistic despre și pentru binele ecologiei din Moldova!
24.03.2020
Proiectul InnSpirECO este creat cu scopul de informare a societății printr-o metodă creativă despre crizaecologică și necesitatea sortării deșeurilor în Moldova precum și educarea generațiilor cu o atitudinecivică corectă.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.