Toate publicatiile

Andrei Mudrea: „Mereu am visat să fac parte din lumea frumoasă a artei moderne”
18.10.2019
Figuri geometrice și gamă coloristică neordinară, astfel poate fi descrisă noua expoziție a marelui artist plastic Andrei Mudrea. Vernisată pe 17 octombrie, expoziția de pictură și artă obiect intitulată „Raze de lumină” a stârnit o mulțime de reacții atât în rândul vizitatorilor, cât și a criticilor de artă.
    
„Femei de succes” – Summit 2019. Eveniment al diasporei românești și moldovenești din Germania
17.10.2019
„Sângele apă nu se face”. Așa au spus membrii diasporei românești și moldovenești din Germania, atunci când au hotărât să organizeze în comun un eveniment inedit. Evenimentul va reuni femeile de pe ambele maluri ale Prutului, stabilite cu traiul în Germania, și va avea loc pe 3 noiembrie 2019, în orașul Bad Neuenahr, nu departe de Bonn.
    
Expoziția aniversară „Culori din ghemurile Mamei”
15.10.2019
O nouă expoziție marca Timotei Bătrânu așteaptă iubitorii de artă în cadrul Centrului Expozițional „Constantin Brâncuși”.
    
ZILELE BIBLIOTECII MUNICIPALE B.P. HASDEU - 142 ani de la fondare
15.10.2019
De 142 de ani Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” se află în serviciul comunității chișinăuiene, fiind una din cele mai vechi și mai titrate instituții de informare, cultură şi instruire din Republica Moldova. Cu prilejul actualei aniversări, în perioada 17 – 22 octombrie 2019, BM organizează un șir de evenimente pe tematici profesionale și socioculturale.
    
Haine cu broderii în stil etno, create cu pasiune la Sângerei
15.10.2019
De îndată ce intri în atelierul de brodat al Lidiei, îți dai seama că aici se lucrează intens, cu multă bucurie și plăcere. Dulapurile și rafturile sunt pline de stofe colorate, pe cuiere stau rochii și bluze cu broderii în stil etno, iar mașinile de cusut și brodat creează un zumzet energic. Tânăra Lidia Bîrsanu din orașul Sângerei, cunoscând deopotrivă entuziasmul și dificultățile prin care trece orice antreprenor, este mândră de ceea ce a realizat până acum și își imaginează cum va arăta afacerea ei peste câțiva ani.
    
Cartoful, sărbătorit cu poftă la Rîșcova
15.10.2019
Aproximativ 500 de oameni au avut parte de o duminică frumoasă în satul Rîșcova din raionul Criuleni. Acolo a avut loc festivalul ”Toamna Cartofilor”, care și-a încântat vizitatorii cu delicii din cartofi, concursuri tematice, presărate din plin cu muzică și dans.
    
COMpEC: Imaginea educației pornește de la imaginea profesorului
15.10.2019
Mai mult de 90 la sută dintre respondenții unui sondaj realizat de către Centrul Educațional Pro Didactica printre cadrele didactice și manageriale percep statutul profesorului în societate ca fiind unul negativ spre mediu
    
Toamna Cartofilor
10.10.2019
Duminică, 13 octombrie, satul Rîșcova din raionul Criuleni va deveni o adevărată scenă pentru bunătăți din cartof, dar și pentru interacțiune în comunitate. Festivalul ”Toamna Cartofilor”, deja la cea de-a 2-a ediție, invită iubitorii acestei legume pentru o zi însorită la poalele codrilor.
    
Lansarea albumului „Fata cu cobza – Folclor”
10.10.2019
Stela Botez lansează cântecul folcloric și videoclipul „De-ar fi badea-n deal la cruce” care face din proiectul Fata cu cobza.
    
Radio Chișinău serbează 80 de ani de emisie
09.10.2019
Recent, Radio Chișinău a marcat 80 de ani de la prima sa apariție în casele ascultătorilor. La evenimentul de serbare a celor 80 de ani de emisie, eu fost prezenți Președintele Director General al Societății Române de Radiodifuziune Georgică Severin; Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, istorici, oameni de cultură și jurnaliști.
    
Melcușorul de Lavinia Braniște & Veronica Neacșu, printre cele mai frumoase 200 de cărți pentru copii din lume în 2018
09.10.2019
Cartea pentru copii Melcușorul de Lavinia Braniște & Veronica Neacșu, apărută în colecția Cartier codobelc anul trecut, a intrat în catalogul anual The White Ravens 2019. Este cel mai cunoscut ghid de recomandări de carte pentru copii din lume. În catalog au intrat 200 de titluri în 37 de limbi din 59 de țări.
    
Dezbateri publice electorale la Cimișlia
09.10.2019
La 8 octombrie, curent, a fost dat startul dezbaterilor publice electorale cu participarea candidaților la funcția de primar al localităților beneficiare de proiect, organizate de Centrul CONTACT în cadrul proiectului „Votează activ! Votează conștient!”.
    
„Cât de Incluzive sunt Alegerile locale generale din 20 octombrie 2019?”
08.10.2019
Astăzi a fost lansat primul raport de monitorizare din perspectiva incluziunii persoanelor cu dizabilități şi a persoanelor de etnie romă. Raportul este realizat sub egida Coaliţiei Civice pentru Alegeri Libere şi Corecte.
    
„Fitness în aer liber” – un proiect care promovează modul sănătos de viață la Andrușul de Jos
08.10.2019
Grupul de inițiativă „Mișcarea este viață” a lansat la Andrușul de Jos un proiect care promovează modul de viață sănătos. Băștinașii din localitate vor avea posibilitatea de a face sport în aer liber, acolo fiind instalate mai multe echipamente sportive.
    
De ce să vii la PICNICUL ANULUI 2019 și ce include programul?
08.10.2019
Complexul etno-cultural VATRA te scoate din rutina zilnică și te îndeamnă la o evadare la poalele Codrilor pitorești ai Moldovei. Pe data de 9 și 10 noiembrie, vor fi două zile de neuitate în cadrul unui eveniment inedit, cu genericul „Picnicul Anului 2019”. Dorim ca în aceste două zile, să încercăm să reînviem cele mai importante obiceiuri, parte a patrimoniului nostru cultural autentic.
    
Premiile mari pentru școlile participante în cadrul campaniei Hai Moldova: o livadă de aluni și două cișmele cu apă potabilă
07.10.2019
Până pe 15 octombrie, Hai Moldova organizează o lună de curățenie națională ca să adune și să recicleze electronicele ieșite din funcțiune din gospodăriile oamenilor. Principalele centre de colectare sunt școlile din țară, care s-au înscris în concursul de colectare a cât mai multe obiecte electronice ieșite din uz. Școlile care vor înregistra cele mai bune rezultate vor primi premii.
    
Concurs pentru selectarea experților în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”
07.10.2019
Anunț pentru selectarea experților în cadrul Proiectului „Women 4 Leadership”.
    
„Omorâți prin înfometare”
04.10.2019
Documentarul „Omorâți prin înfometare” a fost prezentat, recent, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova. Filmul a reflectat detalii cutremurătoare din perioada anilor 1946-1947, detalii care au reușit să nu lase indiferent niciun spectator.
    
Lagărul 33, de Lilia Bucec-Zanardelli, la Librăria din Centru
04.10.2019
Joi, 10 octombrie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Lagărul 33, de Lilia Bucec-Zanardelli, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Romanul a apărut simultan și în italiană, la Editura Albatros, Roma. Sesiune de autografe.
    
Sărbătoreşte Halloweenul ALTFEL și susţine bolnavii incurabili la Gala Anuală de Caritate
04.10.2019
Hospices of Hope Moldova te invită să susţii o cauză nobilă şi să petreci o seară memorabilă cu tematica Halloween, la Gala Anuală de Caritate. O seară misterioasă şi rafinată te aşteaptă la cea mai frumoasă terasă supraelevată din Chişinău, ZAXI Rooftop, pe 31 octombrie, începând cu ora 18:00.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.