Toate publicatiile

O seară caldă cu Ina Jeltova și Aurelia Guzun
22.01.2020
A doua întâlnire herbalistică i-a adunat pe cei dornici de a descoperi, în continuare, darurile naturii la Coffe Molka. Ina Jeltova de la DOMnMoraru a prezentat ceaiul ei de autor „O Seară Caldă”, din plante lecuitoare, frunze de zmeură, scorțișoară și citrice. Acesta a fost însoțit de dulcețurile Aureliei Guzun de la Bun de Leac din flori de bujor roz, iasomie, salcâm și trandafir.
    
Tatiana Sterea: „Mâncarea sănătoasă poate fi gustoasă și calitativă”
22.01.2020
Tatiana Sterea este fondatoarea Biorganic Raw Cafe și autoarea cărții Inside Biorganic’s Kitchen, care va fi lansată pe 24 ianuarie. De 4 ani, Tatiana împreună cu echipa sa aduce o alternativă sănătoasă pentru mâncarea din comerț.
    
80 de „picturi ale lumii în mișcare” au fost expuse la Muzeul Național de Artă al Moldovei
20.01.2020
80 de stampe japoneze sunt expuse, pentru prima oară, la Muzeul Naţional de Artă al Moldovei. Lucrările artiștilor cu renume reflectă realitatea social-politică a Japoniei pentru o perioade de peste 400 de ani.
    
(INFOGRAFIC) Efectele sistemului de cotă dublă
20.01.2020
Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare (CPD) lansează astăzi, 20 ianuarie, un infografic care redă efectele pozitive ale ultimelor modificările legislative din perspectiva egalității de gen.
    
Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi, la Librăria din Centru
20.01.2020
Joi, 23 ianuarie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Încă o zi Crăciunul de-ar mai fi, de Viorica Nagacevschi, apărut la Editura Cartier în colecția Art, coordonată de Vitalie Coroban.
    
Zina Marian: Produse naturale create din pasiune și dragoste
17.01.2020
Modul de viață sănătos și natural nu se rezumă doar la a consuma produse naturale, dar și la folosirea produselor de igienă ecologice și sănătoase. Zina Marian creează săpunuri naturale, scruburi pentru corp, bile pentru baie și alte produse de îngrijire, care se potrivesc perfect persoanelor adepte unui stil de viață cât mai eco.
    
Începe acum pregătirile pentru BAC
17.01.2020
Universitatea Tehnică a Moldovei organizează și în acest an cursuri de pregătire pentru examenele de Bacalaureat!
    
Invitație pentru ONG-le din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni să dezvolte parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală
15.01.2020
Proiectul regional “Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”, implementat de Asociația Obștească „Institutum Virtutes Civilis” (AO IVC), în cadrul programului de grant „Dezvoltarea societății civile la nivel local în Republica Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și Fundația Konrad Adenauer (KAS) invită organizațiile societății civile din raioanele Anenii Noi, Călărași și Strășeni să participe în cadrul proiectului „Parteneriate pentru transparență și dezvoltare locală”.
    
Evenimentele la care poți merge de ziua lui Mihai Eminescu
15.01.2020
Astăzi, 15 ianuarie 2020, se împlinesc 170 ani de la nașterea celui mai mare poet al neamului românesc – Mihai Eminescu. Cei care iubesc creația poetului pot merge la mai multe evenimente care au loc în oraș. Expoziții de carte rară, recitaluri, concerte inspirate din creația poetului sunt câteva sugestii pentru a reaminti de opera lui Mihai Eminescu.
    
Mihai Eminescu - 170 de ani de la naștere
15.01.2020
Ziua Națională a Culturii și comemorării Poetului Mihai Eminescu – 170 de ani de la naștere - este marcată la Biblioteca Națională a Republicii Moldova prin organizarea și vernisarea mai multor expoziții de documente din colecțiile BNRM.
    
Ecaterina Verbițcaia: „Reciclarea ar trebui sa fie ultima opțiune, căci și ea consumă multe resurse”
13.01.2020
Ecaterina Verbițcaia este o tânără care practică designul vestimentar în contextul modei sustenabile, cu toate acestea este implicată în proiecte sociale din diferite domenii. Ce presupune moda sustenabilă, cum să nu poluăm natura și de ce să nu ne aglomerăm casa cu lucruri inutile, aflați de la Ecaterina Verbițcaia din interviul care urmează.
    
(VIDEO) Câştigătoarea premiului pentru cel mai activ voluntar, coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019 vorbeşte despre plăcerea voluntariatului
09.01.2020
Mihaela Galusca este o tânără ambițioasă care recent a luat premiul pentru cel mai activ voluntar și coordonator de voluntari pe parcursul anului 2019.
    
Șezătoare altfel: ierburi și siropuri bune de leac&gust
05.01.2020
O șezătoare mai altfel, una în care s-a vorbit mult despre ierburi, siropuri și alte daruri ale naturii, a avut loc la Coffee Molka. Cele două naturiste, Aurelia Guzun și Ina Jeltova, le-au vorbit unui grup de femei despre remediile naturiste și cum acestea ne pot face viața mai gustoasă, cât și sănătoasă.
    
Fondul pentru Tineri Orhei a premiat cele mai rock inițiative de tineret ale anului 2019
02.01.2020
Cele mai rock inițiative de tineret au fost premiate la Orhei. La sfârșitul anului 2019, Fondul pentru Tineri Orhei a adunat membrii și grantiștii acestora pentru a marca rezultatele obținute pe parcursul anului.
    
Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”, ediția a II-a
30.12.2019
Cele 9 grupuri de inițiativă participante în Programului de Granturi Mici 2019, realizat de Fondul pentru Tineri Bălți și Sîngerei, au cules roadele pentru anul 2019. Tradițional, ideile lor au fost premiate în cadrul evenimentului ajuns la a II-a ediție, Gala inițiativelor de Tineret „Investim în Tineri!”.
    
Primăria orașului Atena a primit colindătorii din diaspora moldovenilor din Grecia
26.12.2019
În dimineața ajunului de Crăciun, primarul din Atena, Kostas Bakogiannis, a primit colindătorii. Primăria Atenei a fost colindată de către asociații și instituții elene precum corurile Școlii de muzică din Atena, corul Crucii Roșii, Clubul Mării Negre al Episcopiei Naoussa, corul Muzeului „Orașul Atena”, Uniunea Pangrati și Grupul de divertisment feroviar. Vedeți cum au fost primiți și colindătorii din diaspora moldovenească.
    
Cercetătoare științifică Alina Trofim povestește despre echilibrul dintre știință și poezie
23.12.2019
Alina Trofim este cercetătoare științifică, doctor în biologie, iar în momentele de inspirație pune mână pe o coală de hârtie și scrie versuri. Cum și-a găsit echilibrul în cele două domenii total diferite - știința și poezie, ne povestește într-un interviu pentru stiripozitive.eu.
    
Tinerii perseverenți din satul Recea, raionul Rîșcani, culeg roadele proiectului „Copii și părinți activi”
23.12.2019
În data de 22 decembrie 2019, grupul de inițiativă „Tinerii perseverenți” din satul Recea, raionul Râșcani, au participat la Gala bunelor practici, în calitate de realizatori ai proiectului „Copii și părinți activi”, desfășurat în cadrul Programului de Granturi Mici, runda a V-a, al Fondului pentru Tineri Râșcani.
    
Fundația de Binefacere Caritas Moldova a organizat „Festivalul Voluntarilor”
23.12.2019
În fiecare an, pe data de 5 decembrie, sărbătorim „Ziua Internațională a Voluntarilor”. În acest fel, împărtășim valorile voluntariatului, celebrăm bucuria și speranța pe care tinerii noștri au adus-o în sufletele celor nevoiași de-a lungul întregului an. Așadar, an de an, Fundația de Binefacere Caritas Moldova organizează „Festivalului Voluntarilor”, eveniment ajuns deja la cea de-a XI-a ediție.
    
„Pentru mandate pline de realizări”: Atelier de instruire pentru femeile consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari
23.12.2019
Un grup de 25 de femei consiliere locale și raionale aflate la primul mandat din raioanele Anenii Noi și Dubăsari s-au reunit, la Chișinău, pentru un atelier de instruire de două zile, axat pe abilitarea femeilor pentru participare eficientă în procesele decizionale.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.