Toate publicatiile

Ecaterina Jigău: „Lecturile mele sunt foarte diferite, citesc orice, de la cărți de parenting, la lecturi de romane siropoase de dragoste”
19.01.2018
Ecaterina Jigău are 30 de ani și este autoarea blogului katerotari.md, un blog de parenting, de călătorii și de lifestyle. Lectura este probabil, cea mai plăcută ocupație pe care o are în timpul liber, îi place să descopere autori necunoscuți și de obicei nu citeşte ceea ce este în trend, ci așteaptă să treacă valul și apoi să revină la o carte dacă i-a stârnit curiozitatea, mărturiseşte ea.
    
Aseară, la Chișinău, a fost lansată cartea „Reconstituiri cu Ileana Popovici”
19.01.2018
Aseară, 18 ianuarie la Librăria din Centru din Chișinău, a avut loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
    
Despre dialogul intercultural și valorizarea identității culturale, sfidând globalizarea - cu Olga Irimciuc
19.01.2018
Olga Irimciuc s-a născut la Chișinău și a absolvit Facultatea de Litere a Universității de Stat din Moldova, unde a făcut și studiile de doctorat. De mai mulți ani activează ca profesoară la Școala Europeană din Varese, unde sunt elevi de diferite naționalități, inclusiv români.
    
Spații locative pentru veteranii de război - de la necesitate la realizare
18.01.2018
Această acțiune a fost organizată de Ministerul Afacerilor Interne în comun cu Uniunea veteranilor Sf. Gheorghe Biruitorul și cu suportul unei Companii de construcții care a oferit aceste apartamente în urma demersurilor înaintate de conducerea veteranilor.
    
Descoperă Vinul Moldovei din struguri de soiuri autohtone și fii Wine Friendly!
18.01.2018
Te așteptăm la degustările „Wine Friendly" în perioada decembrie 2017 - februarie 2018. Exercițiul cultural și gustativ este parte componentă a campaniei de iarnă „Vinul Moldovei - Arta Asamblajului" care abordează o tematică comună - asamblaje cu soiuri indigene.
    
Mulţumiri din partea Guvernului Republicii Moldova către inspectorii de patrulare care au asigurat ordinea publică la Târgul de Crăciun
17.01.2018
La ceremonia de înmânare a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, consilierul Primului ministru, Eremei Priseajniuc, șeful IGP, Alexandru Pînzari și șeful INP, Livii Baziuc.
    
Rectorul Universităţii de Stat „Alecu Russo”(USARB), Ion Gagim, a fost decorat de Academia de Științe a Moldovei(AȘM)
17.01.2018
Dr. hab. în științe pedagogice, prof. univ., rectorul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți (USARB), Ion Gagim, a fost decorat cu medalia „Nicolae Milescu Spătaru”, conferită de Academia de Științe a Moldovei (AȘM).
    
Festivalul de redescoperire a muzicii clasice basarabene „ARC-muzical-istoric”, ediţia a II-a
17.01.2018
În 15 și 18 februarie 2018, la Sala cu Orgă din Chișinău, muzicieni cu renume mondial din Franța, acompaniați de Orchestra Națională de Cameră vor aduce în atenția publicului 6 opere dispărute timp de multe decenii ale compozitorilor basarabeni: Solomon Lobel, David Fedov, Arkady Luxemburg și Max Fisman.
    
Anna Casian-Musteaţă: „Citesc de când mă țin minte”
17.01.2018
Anna Casian-Musteaţă este de profesie jurnalistă, dar ultimii 4 ani i-a petrecut în compania celor mai frumoase daruri pe care i le-a oferit viața - copiii săi, implicându-se și în diverse proiecte jurnalistice. Paralel, pe lângă activitățile și jocurile care le face cu copiii săi, se străduie să citească zilnic și câteva pagini dintr-o carte, pentru că „ești nu doar ceea ce mănânci, dar și ceea ce citești”, povesteşte ea.
    
Hai Moldova - cea mai mare mișcare civică, invită în echipă coordonatori și voluntari
17.01.2018
În ziua de 15 septembrie 2018, de Ziua Mondială a Curățeniei, oamenii din 150 de țări se vor ridica împotriva problemei globale a gunoiului, devenind astfel cea mai mare inițiativă civică pe care lumea a văzut-o vreodată. Imaginați-vă cel mai puternic "val verde" care începe în Japonia și se termină în Hawaii cu sute de milioane de oameni care participă în aceeași zi într-o acțiune pozitivă.
    
Înscrieri la Animation Worksheep, ediția a 10-a
16.01.2018
Animation Worksheep, atelierul intensiv de animație organizat de Anim'est, singurul festival autohton dedicat exclusiv filmului de animație, își alege zilele acestea următoarea generație de cursanți. Ediția din primăvară, cu numărul zece, va avea loc între 2 - 23 martie 2018, la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative - CINETic.
    
Moldova din amintirile Sabrinei Roibu, un copil emigrat în Italia
16.01.2018
Sabrina Roibu s-a născut la Chișinău, dar a emigrat în Italia, împreună cu părinții. Este pasionată de psihologie. Povestirea Caro Jack a fost scrisă când avea 12 ani, după care a fost trimisă pentru a participa la concursul național.
    
Spark Lab: Help a Bird! Eveniment pentru pasionaţii de ştiinţe
16.01.2018
În 2018 am hotarat sa combinam programele Do-It-Yourself cu STEAM! Astfel a aparut Spark Lab si noi speram ca o sa adune impreuna entuziastii pentru conceptul de Upcycle si cei pasionati de stiinte.
    
O expoziţie de cărţi, monografii şi albume a fost vernisată la Biblioteca Naţională a Moldovei
16.01.2018
Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii, pe 15 ianuarie, Biblioteca Națională a Republicii Moldova a inaugurat expoziția cu genericul „Patrimoniul Cultural al Republicii Moldova în context European".
    
Viorica Ungureanu, despre istorii de migraţie şi confortul regăsit într-o cutie
15.01.2018
Viorica Ungureanu este originară din Republica Moldova. Fiind un membru activ al comunității cetățenilor moldoveni din orașul Torino, Italia a documentat mai multe istorii de migrație și a realizat mai multe interviuri video despre istorii de viață, evenimente organizate de reprezentanții Diasporei.
    
Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, la Librăria din Centru
15.01.2018
Joi, 18 ianuarie crt, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Reconstituiri cu Ileana Popovici de Radmila Popovici, apărut la Editura Adenium.
    
Concurs pentru tineri - EUSTORY Moldova!
12.01.2018
Un proiect lansat în premieră în țara noastă, EUSTORY Moldova, anunță concursul cu tematică istorică pentru elevi și studenți, cu genericul: Descoperim eroi în localitate la noi - secolul al XX-lea".
    
Aniversarea a 168 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu
12.01.2018
Pe 15 ianuarie 2018 în cadrul Zilei Naționale a Culturii și aniversării a 168-a de la nașterea poetului Mihai Eminescu, Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” împreună cu Centrul Academic Internațional Eminescu organizează cea de-a IV-a ediție a inițiativei comunitare de lectură publică a operei lui Mihai Eminescu cu genericul Citim Eminescu.
    
La Chişinău a fost organizat un workshop de stimulare şi dezvoltare a creativităţii personale
12.01.2018
Workshop-ul Supercharge your Creativity a fost organizat pe 11 ianuarie în incinta Bibliotecii Municipale Hașdeu, bd. Stefan cel Mare 148.
    
Lecţia incredibilă de viaţă a Elenei Răducan, atleta noastră specială din Rho, Milano
12.01.2018
O tânără de 25 de ani originară din Chişinău, Elena Răducan, a fost convocată pentru a participa în cadrul echipei naţionale a Italiei la un eveniment mondial - Special Olimpics Word Summer Games 2019, din Abu Dhabi. Este primul caz de acest gen din istoria participării Italiei la Jocurile Mondiale Special Olimpics.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.