Toate publicatiile

Dacă nu poți ajunge în Egipt, vine Egiptul la tine
24.03.2017
Muzeul Național de Istorie a Moldovei găzduiește expoziția interactivă pentru copii „Secretele Egiptului Antic”. În cadrul acestei expoziții sunt prezentate fapte istorice, personaje egiptene și alte lucruri noi ce pot interesa tinerii exploratori.
    
(Video) Ana Ciobanu, despre muzică și despre primul profesor, tatăl ei
24.03.2017
Din cele mai vechi timpuri muzica este considerată atât o sursă de inspirație, cât și hrana sufletească. Prin muzică, oamenii își împărtășesc bucuria, tristețea și ceea ce nu pot expune doar prin cuvinte. Pentru Ana Ciobanu muzica înseamnă mai mult decât pasiune, este doza ei zilnică de fericire. Recent a lansat primul ei videoclip: „La tine înapoi”. Cum a descoperit dragostea față de notele muzicale și cum reușește să îmbine studiile de la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării cu această pasiune, aflați din interviu.
    
(Video) Liceenii de la „Spiru Haret” ne-au invitat „DI la'NtuneriК la LuninЫ”
23.03.2017
„DI la'NtuneriК la LuninЫ” sau „Cu zâmbet ne despărțim de trecutul” asta au pus în scenă liceenii de la „Spiru Haret” împreună cu actorul și regizorul Andrei Sochircă. Scopul este de a arăta condiția omului de creație într-un regim totalitar, de asemenea e o trezirea a conștiinței naționale, a demnități umane și o eliberare de regimul dictatorial.
    
(Video) Pe 8 aprilie fii un Super Erou împreună cu ”Diaconia”
22.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează pe 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. În această zi voluntarii vor îndemna cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Fără voluntari, campania pur și simplu nu ar funcționa. Iată de ce ei mai sunt numiți și super eroi. În una din zile, echipa Stiripozitive.eu a fost la cantinele sociale și a discutat cu voluntarii de acolo. Aceștia au povestit că mulți care devin voluntari ai campaniei de caritate „Masa bucuriei”, mai târziu aleg să facă voluntariat și la cantinele sociale. Motivele pozitive care i-au făcut să rămână le aflați din reportajul video.
    
Victoria Dunford: „10 lecții de viață pe care le-am învățat până la 34 de ani”
21.03.2017
Pentru Victoria Dunford fiecare zi e o oportunitate de a învăța ceva nou, fie din greșeli, cărți sau oamenii care o înconjoară. Moldoveanca stabilită cu traiul în Marea Britanie care a pus bazele organizației MAD-Aid a primit distincția „British Empire Medal” acordată de regina Marii Britanii pentru activitatea ei în susținerea copiilor cu nevoi speciale din Republica Moldova. Victoria a acceptat provocarea și a povestit echipei Stiripozitive cele 10 lecții de viață pe care le-a învățat până la vârsta de 34 de ani.
    
Lansarea concursului de lectură „Bătălia Cărților”
21.03.2017
Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” invită reprezentanţii mass-media să participe la evenimentul de lansare a concursului de lectură „Bătălia Cărţilor”, ediţia a III-a, realizat în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană „Octavian Goga” Cluj (România), care va avea loc joi, 23 martie 2017, ora 10.00, în incinta Filialei „Târgu-Mureș” (Chişinău, bd. Moscovei, nr. 8).
    
Dumitriţa Ipati, printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană
21.03.2017
Este născută în Moldova, la șase ani a plecat cu părinții și fratele în Austria, iar acum se numără printre cei mai buni 10 elevi din Austria la limba italiană. Dumitrița Ipati spune că „este o binecuvântare să poți vorbi mai multe limbi”. Școală, pian, dans, gimnastică și tabăra „DOR”. Dumitrița este o tânără demnă de inspirație pentru toți adolescenții din Moldova care vor să reușească. Aici sau acolo.
    
(Video) Fundația Est-Europeană a premiat cele mai responsabile companii din domeniul alimentar
20.03.2017
10 companii de nota 10 au obținut titlul de „Operator Alimentar Responsabil 2017”. Concursul se află la cea de-a III-a ediție și a fost organizat în cadrul proiectului „Armonizarea politicilor în domeniul sanitar al Republicii Moldova cu cele din Uniunea Europeană”, realizat de Fundația Est-Europeană.
    
(Video) Vadim Codreanu împreună cu echipa „Moldova Fruct” promovează fructele la nivel internațional
20.03.2017
Vadim Codreanu este angajat al Asociației „Moldova fruct” de doi ani și trei luni. Dragostea pentru pământ l-a determinat să se implice activ în sfera agricolă. Astfel, împreună cu echipa din care face parte, reușesc să promoveze fructele proaspete și cele procesate, în special, merele, atât pe piața națională, precum și pe piețele internaționale – tradiționale și alternative.
    
Alexandru Streleț, tânărul care vrea să aplice acasă experiența internațională
16.03.2017
Alexandru Streleț este student în anul III la Universitatea din Reading, Marea Britanie, unde studiază Științe Politice și Relații Internaționale. Anul trecut, a petrecut un semestru de schimb academic la Universitatea Uppsala, Suedia. În afara studiilor, este un tânăr activ implicat în procesul de organizare a celei mai mari simulări a instituțiilor Uniunii Europene de pe continentul european, „Model European Union Strasbourg”. Totodată, a realizat stagii de practică la Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) și la Ambasada Republicii Moldova în Marea Britanie. De asemenea, datorită implicării active în diferite activități destinată diasporei moldovenești din Marea Britanie, Alexandru a fost laureat la Gala Studenților Originari din Moldova, ediția a IV-a.
    
Hora Discursurilor Toastmasters
16.03.2017
Pe data de 25 martie, ora 9.00, cluburile de oratorie şi leadership Toastmasters din Chişinău vă invită la Hora Discursurilor Toastmasters (Concurs Internațional de Arie), ce va avea loc în incinta Centrului de Conferințe Summit Events (str. Tighina 49/3).
    
(Video) „Omul de zăpadă” la începutul primăverii pe scena de la Liceul „Spiru Haret”
15.03.2017
„Omul de zăpadă care voia să întâlnească soarele” este un poem plin de tandrețe, de sensibilitate, care vorbește despre prietenie, bucurie, dar și tristețe. În avanpremieră, elevi din clasele a 8-a și 9-a de la Liceul „Spiru Haret” din Chișinău au evoluat cu această poveste plină de farmec în fața unui cerc de specialiști și invitați.
    
Ivana On pictează direct pe haine, fără schițe preliminare
15.03.2017
Ivana On e tânăra pentru care desenul a devenit un hobby ce-i este în sânge, și-n inimă. Nu a făcut școală sau cursuri specializate, are însă alte surse ce o ajută să creeze minunății, pe care le-ar denumi „ilustrații ale ciudățeniilor mele”.Tânăra obișnuiește să picteze pe haine, fără schițe preliminare. Ivana a creat și o copertă alternativă pentru cartea „VINIL”, ce a fost apreciată. Pe lângă desen, tânăra are o serie de pasiuni pe care le face cu toată dăruirea, și despre care a povestit în interviul ce urmează.
    
Fericirea Alionei Triboi iubește liniștea
14.03.2017
Actrița și interpreta Alionei Triboi este o sursă inepuizabilă de energie, zâmbet, pozitivism și poftă de viață. Iar astfel de oamenii inspiră, cuceresc inimi și reflectă emoții constructive. Fericirea ei se rezumă la lucruri simple pe care le prețuiește și acceptă să le împărtășească cu echipa noastră.
    
DIACONIA TE PROVOACĂ SĂ DEVII UN SUPER EROU! FII VOLUNTAR ÎN CAMPANIA MASA BUCURIEI!
14.03.2017
Misiunea Socială „Diaconia” organizează la data de 8 aprilie campania de caritate „Masa bucuriei”. Și în acest an Diaconia te îndeamnă să te înscrii în rândul Super Eroilor. Ce trebuie să faci? Să completezi formularul de aplicare, iar în ziua campaniei – tu poți deveni cel care îndeamnă cumpărătorii din magazine să doneze produse alimentare pentru susținerea cantinelor sociale. Transformă timpul în Super Putere, iar oportunitatea de a deveni voluntar – într-o posibilitate reală de a face un bine.
    
(Video) Plimbările Stiripozitive.eu: Centrul de intervenție precoce „Voinicel”
14.03.2017
De 14 ani Centrul „Voinicel” contribuie la dezvoltarea armonioasă a copilului și îmbunătățirea calității vieții familiei prin servicii de intervenție timpurie în copilărie.
    
(Galerie foto) Artă pe gropile din asfalt și trotuare: David Zinn
14.03.2017
David Zinn este un ilustrator și artist stradal american, specializat în lucrări de dimensiuni mici care îi ajută pe oameni, cu ajutorul cretei colorate, să treacă peste gropile din asfalt și trotuare cu zâmbetul pe buze.
    
Află de la Măriuca Chira cum e posibil ca un inginer să scrie o carte despre sensibilitate
13.03.2017
„Noi, indiferent de profesie, suntem oameni. Unii simt mai profund, alții nu”, a precizat Măriuca Chira, tânăra care a absolvit Facultatea de Inginerie și Management în Telecomunicații, UTM - însă sufletu-i este un artist. Recent, a lansat cartea „Ingineria Metaforelor”, ce invocă sensibilitate și povești romantice, plămădite încă din primii ani de facultate, și ce abia acum au ajuns să fie tipărite într-un volum de carte.
    
EL Radu a lansat piesa și videoclipul „Зов Любви”
13.03.2017
După o lungă perioadă de așteptare, interpretul și producătorul EL Radu a lansat de 8 Martie piesa și videoclipul acesteia „Зов Любви”. Este primul lui single interpretat în limba rusă și reprezintă o nouă colaborare cu o întreagă echipă multinațională.
    
10 ambasadori de imagine ai Republicii Moldova care în 2016 au înregistrat performanțe deosebite
10.03.2017
Continuăm episodul II al celor 10 ambasadori de imagine ai țării, iar de data aceasta ne axăm pe reușitele lor obținute în 2016. Precizăm că cei menționați mai jos sunt incluși și în Cartea de Aur a Basarabiei și a Republicii Moldova, scrisă de către Denis Roșca.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană, din resursele acordate de Guvernul Suediei. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Guvernului Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.