Toate publicatiile

Tinerii basarabeni s-au clasat pe locuri de frunte la Olimpiada Internațională de Informatică
19.08.2019
Republica Moldova a obținut o medalie de argint și una de bronz în cadrul Olimpiadei Internaționale de Informatică, care s-a desfășurat în perioada 04 – 11 august 2019, în orașul Baku, Azerbaidjan.
    
Recomandările lui Doru Curoșu: 5 cărți pentru dezvoltarea personală a tinerilor
19.08.2019
Tânăr activ, trainer și unul dintre tinerii nominalizați de către revista Forbes în clasamentul 30 Under 30, Doru Curoșu ne recomandă 5 cărți pe care fiecare tânăr ar trebui să le citească. Fie că sunt biografii, istorii bazate pe fapte reale, acestea vor avea un rol important în dezvoltarea fiecăruia. Care sunt acestea și de ce ar trebui să le citiți, vedeți mai jos.
    
Moldova, pe harta vitivinicolă mondială: A rămas o săptămână până la cel mai important eveniment de totalizare a anului vitivinicol 2018-2019
16.08.2019
Recolta record de struguri, înregistrată în Republica Moldova în anul vitivinicol 2018/2019, a urcat țara noastră în TOP-20 producători mondiali, arată raportul prezentat în cadrul celui de-al 42-lea Congres al Organizației Internaționale a Viei și Vinului (OIV). Potrivit documentului, publicat înaintea Conferinței Naționale a filierei Vitivinicole, care urmează să aibă loc în data de 22 august, la Chișinău, Moldova se plaseză pe locul 19 în lume, cu un volum de 1,9 milioane hectolitri de vin produs și pe locul 13 – după suprafața podgoriilor (147 mii hectare).
    
Ușor de ajuns. Obligatoriu de revenit. „Poiana”
16.08.2019
Vinăria „Poiana”: e ușor să ajungi, e greu să pleci.
    
Extindere termen. Anunț pentru selectarea unei Companii care va presta servicii de închiriere de echipament pentru traduceri simultane în perioada 4-5 septembrie 2019, la Chișinău
15.08.2019
A.O. “Institutum Virtutes Civilis” anunță concurs pentru selectarea unei companii care va presta servicii de închiriere de echipament pentru traduceri simultane în cadrul Consultărilor sub-regionale Beijing +25. Evenimentul va avea loc în perioada 4-5 septembrie 2019.
    
Vezi programul celui mai tare festival de film documentar din Moldova, MOLDOX!
15.08.2019
Crezi că documentarele au potențialul de a produce o schimbare socială? Atunci nu rata MOLDOX – cel mai progresist și accesibil festival internațional de film documentar din țară, care și în acest an îți aduce o selecție de pelicule actuale, inedite, motiv pentru care au adunat numeroase premii în palmares.
    
Primara de Boșcana, Criuleni, Svetlana Racul: „Viitorul nostru este acasă!”
15.08.2019
Svetlana Racul din comuna Boșcana, raionul Criuleni, are deja un mandat de primară și urmează să candideze pentru aceeași funcție în campania electorală din toamna acestui an. Pentru a-și îmbunătăți abilitățile de lideră a beneficiat de ateliere de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
La La Play Ziua 3: tradiții și responsabilitate socială
15.08.2019
Pe 13 august, tinerii din Moldovan National Youth Orchestra au dat start aventurilor și au pornit la drum dis-de-dimineața. Astfel, a început cea de-a 3-a zi a expediției, La La Play Green World, cu genericul: „Vara nu dorm”. Echipa de exploratori a avut o zi plină de activități, au vizitat muzeul etnic al culturii găgăuze, au efectuat activități de salubrizare a unui spațiu împânzit de deșeuri și plastic din Ceadîr-Lunga și au cântat la unica fermă de cai din Moldova. Spre seară, au susținut un concert live în piața Lenin, în centrul orașului Ceadîr-Lunga, unde s-au adunat locatarii pentru a crea împreună un moment de neuitat.
    
Pitch, please! Animest dă start înscrierilor la concursul de proiecte dedicat realizatorilor de film de animație
15.08.2019
La cea de-a 14-a ediție, Festivalul Internațional de Film de Animație Animest (4-13 octombrie, București) îi provoacă pe regizorii și producătorii de film de animație din România și Republica Moldova să își scoată în lume proiectele de scurtmetraj aflate în pre-producție. Pitch, please! este inițiativa prin care Animest continuă să stimuleze și să promoveze creativii din domeniu, oferindu-le șansa de a-și prezenta ideile în fața unui juriu profesionist.
    
Bookfest revine la Chișinău și întărește podul de cărți de peste Prut
14.08.2019
Cele mai importante edituri din România vor aduce la Chișinău, între 28 august și 1 septembrie, cele mai bune cărți ale anului, dar și foarte multe materiale educaționale.
    
La La Play Ziua 2: muzicienii călători au dat culoare rutinei gri prin muzică de calitate, implicare și picturi murale marca Radu Dumbravă!
14.08.2019
Pe 12 august, Moldovan National Youth Orchestra alături de Kaufland Moldova au putut fi găsiți în diverse locații inedite, unde au încărcat bateriile proprii, dar și a celor prezenți la evenimentele lor cu multă energie bună, artă murală și muzică împărtășită cu oameni dragi din orașul Cahul.
    
Forumul Național de Tineret
12.08.2019
Chișinău, 12 august Pe 12 august, de Ziua Internațională a Tineretului, Consiliul Național al Tineretului din Moldova (CNTM), Guvernul Republicii Moldova și UNICEF Moldova au organizat Forumul Național de Tineret. Acesta a avut loc la Casa Guvernului și a adunat peste 90 de tineri, reprezentanți ai centrelor și organizațiilor de tineret, autorități publice centrale, etc.
    
Moldova Fashion Days, ediția a XVI-a: peste 30 de designeri și sute de piese vestimentare
12.08.2019
Toamna se numără bobocii, dar și colecțiile noi ale designerilor autohtoni!În perioada 21-22 septembrie, la cel mai mare showroom Jaguar Land Rover din Europa, va avea loc ediția a XVI – Moldova Fashion Days.
    
Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea, la Librăria din Centru
12.08.2019
Joi, 15 august, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea volumului Vișinul baronului Münchhausen, de Valeriu Turea, apărut la Editura Cartier în colecția Rotonda, coordonată de Em.Galaicu-Păun. Cartea a apărut în cadrul Programului Național de Editare al MECC.
    
Expediție muzicală națională „La La Play”: Flashmob în troleibuz și la aeroport
12.08.2019
Expediția Muzicală La La Play, cu genericul „Vara nu dorm”, a început cu multe zâmbete și energie pozitivă pentru locuitorii Capitalei, și nu doar. Cea mai cool expediție muzicală din țară a startat prin flashmob-uri inedite în care tinerii muzicieni din Moldova au adus muzica live în troleibuzul de pe ruta Chișinău – Aeroportul Internațional din Chișinău, și au provocat abilitățile de dirijor a unor pasageri din Aeroportul Internațional Chișinău.
    
Campanie de Promovare și Dezvoltare a Filantropiei
12.08.2019
Platforma pentru Dezvoltarea și Promovarea Filantropiei din Republica Moldova îndeamnă toate ONG-urile interesate, să se alăture Campaniei de promovare și dezvoltare a filantropiei, la nivel național.
    
Expediție muzicală La La Play: 2000 km, 10 concerte și 10 locații
09.08.2019
Cea mai cool expediție din țară revine la a 3-a aniversare, cu 10 concerte în 10 locații deosebite, realizată de 18 tineri muzicieni, jurnaliști și producători media ce vor cutreiera 2000 km aducând muzica de calitate acolo unde ea nu a fost, pentru că #varanudorm.
    
Incluziune socială pentru persoanele cu dizabilități
09.08.2019
Membrii Alianței Organizațiilor pentru Persoanele cu Dizabilități (AOPD) au realizat mai multe ateliere de consultare, privind asigurarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.
    
Radu Croitoru, violoncelist: Muzica are nevoie de oameni și nu invers
08.08.2019
Radu Croitoru, tânărul care vrea muzică clasică în căști, dar nu zgomot. Noi am realizat un interviu în care am aflat cum a fost parcursul muzical de până acum, dar și ce a stat la baza ideii de a aduce muzica mai aproape de oameni: în parc, piață, mall sau chiar în stradă. Ce ne-a povestit, vedeți în interviul de mai jos.
    
Vinăria POIANA, acolo unde a fost filmat, pe vremuri, LĂUTARII
08.08.2019
Pentru a lega timpurile. Pentru a uni valorile. Și pentru a confirma că, acolo unde există pasiune și încredere, inspirația își face loc în toate. În film. În industria vinului. În sistemul bancar. Câteva secvențe din legendarul film al regizorului Emil Loteanu „Lăutarii” (1971) au fost aduse, peste aproape cinci decenii, pe locurile unde au fost filmate. Acolo unde astăzi vinăria „Poiana” își încântă vizitatorii cu peisajele și vinurile sale. Și ce mult seamănă vinurile cu o cinematecă. La vinăria „Poiana” savurezi calitatea, retrăiești bucuria.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.