Toate publicatiile

Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului au făcut schimb de experiență și au propus proiecte comune
25.04.2019
Reprezentanți ai mass media de pe ambele maluri ale Nistrului s-au întrunit în cadrul unui training comun despre ,,Inițiativele comunitare de pe ambele maluri ale Nistrului reflectate de către jurnaliști”. Jurnaliștii au participat la trei ateliere teoretice despre crearea legăturii dintre jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, identificarea problemelor, oportunități de colaborare și proiecte comune pentru jurnaliști.
    
Jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului construiesc punți și depășesc bariere
24.04.2019
În perioada 18-19 aprilie, la Chișinău au fost desfășurate instruiri pentru jurnaliștii de pe ambele maluri ale râului Nistru în cadrul proiectului „Construim punți, depășim bariere”.
    
Romanul „URMA PAȘILOR EI. Iulia Hasdeu între viaţă și nemurire” de Adriana Ungureanu a fost lansat la Chișinău
23.04.2019
Pe 20 aprilie, într-o atmosferă primăvăratică, autoarea de peste Prut, Adriana Ungureanu a pornit împreună cu cititorii de la Chișinău pe urmele celei care a fost Iulia Hasdeu.
    
Veronela Pruteanu: „Programul Academiei de Liderism Feminin mi-a oferit o serie bună de practici frumoase”
23.04.2019
Veronela Pruteanu este activist social de mai bine de zece ani și beneficiară a programului de instruire din cadrul Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
Proiectele europene de pe ambele maluri ale Nistrului - istorii de succes pentru alții!
22.04.2019
La inițiativa Fundației Est-Europene, au fost organizate o serie de instruiri între beneficiarii programurilor de granturi de pe ambele maluri ale Nistrului. Astfel organizațiile care au dezvoltat cu succes afaceri, fonduri pentru tineri, întreprinderi sociale au împărtășit din experiența lor colegilor care activează în aceleași domenii.
    
Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” 2019: curaj și implicare
20.04.2019
Un nou grup de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova s-a reunit, la Chișinău, unde participă, timp de trei zile, la sesiunea de instruire 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”.
    
(Videografic) Ce facem în situații de urgență
19.04.2019
Există lucruri care ne bucură.Ne amuză.Ne întristează.Sau chiar ne sperie.
    
Grigori Snigureac: „Fiecare cartelă primită îmi amintește de o persoană anumită”
18.04.2019
Grigori Snigureac, actualmente maestru de lumini la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, pe lângă munca zilnică are o pasiune mai neobișnuită — de a colecționa cartele telefonice și carduri bancare.
    
Lucia Brainstorm: „nu cred că voi înceta curând să pun viselor mele haine de lucru”
18.04.2019
Lucia Brainstorm, autoarea cărților „Dezbracă-mă de griji și de dor”, „Cine ești” și „Rămâi pentru totdeanu”, acum își transpune trăirile nu doar pe hârtie, dar și în rolurile pe care le joacă în piesele de teatru.
    
Invitație media | Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”: sesiune de instruire pentru un nou grup de femei-lidere – 19-21 aprilie 2019
18.04.2019
Un nou grup de 55 de femei-lidere din diverse regiuni ale Republicii Moldova se reunesc, la Chișinău, pentru a participa la sesiunea de instruiri pentru anul 2019 a Academiei de Liderism Feminin „Women 4 Leadership”, axată pe abilitarea femeilor pentru participare în procesele decizionale.
    
Premiul mare pentru ansamblul de dansuri populare MOLDOVA la Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo–Cannes 2019
17.04.2019
În perioada 9-13 aprilie, ansamblul de dansuri populare MOLDOVA din Atena, din cadrul Uniunii de prietenie Moldo-Elene „Alexandros Ipsilantis” a participat la cea de-a III-a ediție a unuia dintre cele mai prestigioase evenimente din Coasta de Azur – Festivalul Internațional de dans folk din Sanremo – Cannes 2019. Evenimentul este organizat de către instituția municipală a orașului Diano-Marina din regiunea Liguria, Italia și agenția de turism Liguria Travel, cu participarea a 42 de ansambluri din 35 de țări ale lumii.
    
Odri Bârcă: „poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu”
17.04.2019
Odri Bârcă este tânăra originară din Chișinău care a reușit să se prezinte în cel mai frumos mod la show-ul Vocea României, însă aceasta nu este unicul merit al tinerei. Odri este și autorul propriilor piese, care speră să ajungă apreciate de publicul larg „căci poate și altcineva s-ar regăsi printre rândurile cântecului meu și poate creația mea ar deveni o sursă de inspirație pentru cineva”.
    
Maria Manoli: „Lideră nu te naști, dar te formezi pe parcursul vieții”
17.04.2019
Maria Manoli este prima femeie primară în satul Zubrești, iar abilitățile de lideră o ajută să facă față provocărilor zilnice și să mobilizeze femeile din localitate. Primara a participat în cadrul proiectului Academia de Liderism Feminin „Women 4 Leadership” și ne-a povestit despre experiența pe care a obținut-o în urma instruirilor.
    
Recomandarea Stelei Dănilă: 5 cărți despre femei puternice
15.04.2019
Despre femeile care au schimbat lumea s-au scris cărți, s-au făcut filme și au rămas în memoria omenirii drept modele de urmat. Fie că au fost niște personaje născocite de scriitori, fie sunt niște personalități pe care le cunoaștem pentru spiritul civic, aceste femei au dat un nou sens cuvintelor putere și schimbare. Jurnalista Stela Dănilă ne recomandă 5 cărți despre femei puternice care te pot inspira și pe tine.
    
Zinaida Bivol: „Sunt bucuroasă de faptul că în cadrul poliției 18% din lucrători sunt femei”
15.04.2019
Pe lângă activitatea de psiholog în cadrul Inspectoratului General de Poliție (IGP), Zinaida Bivol este o fire mereu deschisă noilor oportunități care îi oferă șansa de a se dezvolta și afirma.
    
Drapelul Moldovei la „Festivalul de flori” din Olanda
15.04.2019
Printre numeroasele compoziții florale, culorile vii și cântece răsunătoare de la „Parada florilor” din Olanda, și-a marcat prezența drapelul Republicii Moldova.
    
Expoziție de pisici la Chișinău: peste 90 de feline au fost admirate de vizitatori
15.04.2019
Peste 90 de feline din Moldova, Ucraina și Bulgaria au fost scoase la expoziția „Soarele din Pocal”, pe 13 și 14 aprilie. Palatul Feroviarilor a devenit un loc care a adunat iubitorii de pisici să admire rase rare și să afle poveștile pisicilor de la expoziție.
    
Art Story, magazinul care vinde povești
15.04.2019
Pe lângă magazinul Art Story nu poți trece fără să întorci măcar o dată privirea sau fără să faci câteva fotografii. După cum ne-au obișnuit, cei de aici au grijă să creeze adevărate povești atât în decorul deosebit, cât și prin istoriile pe care le spune fiecare lucru vândut aici.
    
Târgul de Cariere: Workshop-uri, o competiție de esport și peste 2000 de locuri de muncă
12.04.2019
Târgul de Cariere a revenit la Chișinău. Pe 12 și 13 aprilie, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” te așteaptă cei mai activi angajatori de pe piața din Republica Moldova, cât și de peste hotarele ei. Peste 50 de companii își caută candidații pentru joburi pe potrivă și le vin în întâmpinare cu oferte generoase.
    
Ana Nichita, „Women 4 Leadership”: „Pentru a deveni un lider ai nevoie de dorință și de 80 la sută muncă”
12.04.2019
Ana Nichita este Președinta Asociației „Calea Lactee” din Chișinău, ofițeră internațională a unui partid politic și beneficiară a Academiei de Liderism Femin „Women 4 Leadership”, în cadrul căreia a avut parte „de o experiență absolut unică și evident foarte utilă pentru oricine își dorește să aibă succes în politică”.
    
1
»»

EEF         

Portalul Stiripozitive.eu a fost creat de „URMA ta” la 1 martie 2012 cu sprijinul Fundaţiei Est-Europene.

Conținutul portalului www.stiripozitive.eu este creat de „URMA ta” cu suportul oferit de Fundaţia Est-Europeană și finanțat de Suedia. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Est-Europene sau al Suediei.

• • • 

Preluarea textelor care aparțin www.stiripozitive.eu poate fi făcută doar cu acordul scris și cu indicarea sursei și linkul activ la subiectul preluat din www.stiripozitive.eu.